Έγκριση δύο νέων οδικών έργων για την Ανατολική Αττική

Προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ

Σημαντικά έργα οδοποιίας με απαλλοτριώσεις και υποδομές για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Ανατολικής Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου.

Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή οδών και δικτύου ύδρευσης του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, προϋπολογισμού 3.968.000 ευρώ. Ειδικότερα στην 1η και 4η Πολεοδομική Ενότητα (Μυκηναϊκοί Τάφοι-Γήπεδο) της ΔΕ Σπάτων οι εργασίες περιλαμβάνουν εκσκαφές, καθαιρέσεις, υποβάσεις-βάσεις οδοστρωσίας, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, κατασκευή ρείθρων, πεζοδρομίων σε ορισμένα σημεία, ενώ οι εργασίες ύδρευσης, όπου απαιτείται, περιλαμβάνουν σωληνώσεις και υδραυλικές εργασίες.

Το άλλο έργο αφορά την απαλλοτρίωση έκτασης 385.168 τ.μ., απαραίτητης για τη βελτίωση την υφιστάμενη χάραξης της Λεωφόρου ∆ιονύσου καθώς εγκρίθηκε η κατασκευή του δημοσίου έργου «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού 29 Δροσιά – Διόνυσος – Ν. Μάκρη», η οποία συνδέει τα βόρεια προάστια µε τις ανατολικές περιοχές της Αττικής. Υποτµήµα της προαναφερθείσας οδού, διευκρίνισε ο κ. Φιλίππου, είναι το υπεραστικό τµήµα μήκους 11,79 χλµ., που συνδέει τον ∆ιόνυσο µε τη Νέα Μάκρη για την κατασκευή του οποίου θα κηρυχθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία της συγκεκριμένης οδού είναι σηµαντική σε όλη την διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα δε τους θερινούς µήνες καθώς εξυπηρετεί (εκτός των µόνιµων κατοίκων) παραθεριστές αλλά και διερχόμενους από την ευρύτερη περιοχή προς τις παραλίες της Ανατολικής Αττικής.

(ΠΗΓΗ : https://left.gr/news/egkrisi-dyo-neon-odikon-ergon-gia-tin-anatoliki-attiki)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *