Βόμβα Τουλουπάκη: “Μπήκε στο γραφείο μου και αντέγραψε τη δικογραφία”

Που περιείχε στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis. Τινάζει στον αέρα τη δήθεν πολιτική σκευωρία που καταγγέλλει η ΝΔ, δικαιώνοντας τον Δ. Παπαγγελόπουλο – Κατάθεση φωτιά κατά Αγγελή από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας

Κατάθεση βόμβα της προϊστάμενης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη καίει στην κυριολεξία τον αντεισαγγελέα Αγγελή και τινάζει στον αέρα τις κατηγορίες που εκτοξεύει η Νέα Δημοκρατία κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση της κυρίας Τουλουπάκη συνιστά μπούμερανγκ για την κυβερνητική πλειοψηφία που επιχειρεί να στοχοποιήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προαναγγέλλοντας μάλιστα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Οι κατηγορίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στηρίζονται εξ ολοκλήρου στην αναφορά του αντεισαγγελέα Αγγελή η οποία, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κυρίας Τουλουπάκη, είναι ψευδής.

Μάλιστα η Ελένη Τουλουπάκη στη χθεσινή κατάθεσή της κατηγορεί τον κ. Αγγελή για δολιοφθορά στην έρευνα για τη NOVARTIS και κατάσχεση στοιχείων.

Η αντιπαράθεση τόσο σε πολιτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο έχει βραχυκυκλώσει στην κυριολεξία τη διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου.

Όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η Kontra news, η υπόθεση της NOVARTIS έχει διχάσει και τη Νέα Δημοκρατία.

Η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποκύψει στις πιέσεις των ακροδεξιών στελεχών του που ζητούσαν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Αλέξη Τσίπρα για δήθεν σκευωρία κατά πολιτικών στελεχών που είχαν παραπεμφθεί από τη Βουλή για τη NOVARTIS, συνιστά κόλαφο για τον Αντώνη Σαμαρά.

Προβληματισμός επικρατεί στη ΝΔ και για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για όσα του καταμαρτυρούν, ότι δήθεν επιχείρησε να χειραγωγήσει δικαστές που χειρίζονταν την έρευνα.

Κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη στον εισαγγελέα

Επί τρεις ώρες κατέθετε χθες η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στον συνάδελφο της Σπύρο Παππά που διενεργεί παράλληλη έρευνα για τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τουλουπάκη έδωσε στοιχεία για όσα καταλογίζει στην αναφορά που είχε παραδώσει στον Άρειο Πάγο, στον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς εμμένοντας πως ο κ . Αγγελής δημιουργούσε προσκόμματα τόσο στην υπόθεση της Novartis όσο και γενικότερα στο έργο της Εισαγγελίας.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να είπε στον κ. Παππά πως ο επί τρεις μήνες επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς

προσπαθούσε να παρέμβει στις ενέργειές της δημιουργώντας προβλήματα στην εξέλιξη της έρευνας.

Αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, που αφορά στα τέλη του 2018 έως τις αρχές Ιανουαρίου 2019, οπότε ο κ. Αγγελής παραιτήθηκε από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η κ. Τουλουπάκη φέρεται να έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταγγελλόμενη από αυτήν, υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως ο αντεισαγγελέας Αγγελής σε δύο διαφορετικούς χρόνους κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της, πήγε συνοδεία αστυνομικού και αντέγραψε τα ηλεκτρονικά δεδομένα για τη Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, που φέρεται να τόνισε πως τίθεται ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τον κ. Αγγελή.

Για τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν έγγραφες καταθέσεις γραμματείς της Εισαγγελίας και μάλιστα σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή.

Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία επέστρεψε χωρίς όμως να είναι γνωστό, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της κ. Τουλουπάκη, αν κράτησε αντίγραφα.

Στην κατάθεση της, η Εισαγγελέας φέρεται να ρωτήθηκε και για τη συνάντηση με το FBI τον Δεκέμβριο του 2018, στη Βιέννη. Κατά τη συνάντηση αυτή οι Αμερικανοί φέρονται να αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία είχαν πρόθεση να παραδώσουν. Η κ. Τουλουπάκη υποστηρίζει πως ο τότε επόπτης της αρνήθηκε να τα παραλάβει, λέγοντας πως όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Τέλος η κ. Τουλουπάκη επιφυλασσόμενη να δώσει επιπλέον στοιχεία όταν θα κληθεί να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, φέρεται να επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται για παρεμβάσεις στη δικονομική διαδικασία διερεύνησης της Novartis από τον επόπτη της, Ιωάννη Αγγελή, αναφέροντας περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Παππάς θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Προχωρήστε σε εξεταστική για όλους

Σκληρή είναι η αντίδραση της Κουμουνδούρου στη διαφαινόμενη πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να διαχωρίσει την υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά – Βενιζέλου σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis και χαρακτηρίζουν «διπλά δειλό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο «απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο» όσο και απέναντι στον «εσωκομματικό του εφιάλτη».

«Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια» αναφέρουν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «Ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κος Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά – Βενιζέλου σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη. Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Χαρίτσης: Να αποδοθούν ευθύνες για το σκάνδαλο Novartis που ζημίωσε τα δημόσια ταμεία

«Ο ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει ποιοι και με ποιον τρόπο ενεπλάκησαν σε αυτά τα σκάνδαλα που ζημίωσαν με δισεκατομμύρια τα δημόσια ταμεία. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας για την υπόθεση Novartis στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ανέφερε ότι «στην κρίση δεν μπήκαμε τυχαία», σημειώνοντας πως «το 2011 η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ήταν 4 δισ. ευρώ υψηλότερη. Και εμείς κατηγορηθήκαμε που αναδείξαμε αυτό το σκάνδαλο στις πολιτικές του διαστάσεις».

Όπως είπε, «με το ποινικό σκέλος θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη και ορθώς έστειλε στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν πρόσωπα συγκεκριμένα, βάσει της διαδικασίας που ορίζει το Σύνταγμα και το άρθρο 86». Ωστόσο, έκανε λόγο και για «ένα δεύτερο σκάνδαλο» που αφορά «την προσπάθεια να μη γίνει συζήτηση για την ουσία της υπόθεσης, την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αλλά και την εκδίκηση που επιχειρεί η ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η κυβέρνησή μας ανέδειξε το θέμα».

Συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο θα εισηγηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές. «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Παπαγγελόπουλος: Κατασκευασμένες αθλιότητες

«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο CNN Greece.

Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρώην υπουργός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από σήμερα και μετά –όταν, δηλαδή, ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή και παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία- ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.

(ΠΗΓΗ : https://www.kontranews.gr/KOINONIA/375470-Bomba-Toyloypaki-Mpike-sto-grafeio-moy-antegrapse-ti-dikografia  )