Γιώργος Βλάχος (ΝΔ): Να παραιτηθεί ο Άδωνις από αντιπρόεδρος

Την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ ζητάει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Αττικής και αυτοπροβαλλόμενος ως «καραμανλικός», Γιώργος Βλάχος, με αφορμή την υπόθεση Novartis.Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Βλάχος ανέφερε πως «στην περίπτωση του Βατοπεδίου, όσων τα ονόματα εμπλέκονταν, έμειναν εκτός καθηκόντων, χωρίς να παραιτηθούν από τη ΝΔ ή να φύγουν από βουλευτές». Προσέθεσε επίσης ότι «είναι ένα θέμα που φαντάζομαι θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος, γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή του προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμένα».  Παράλληλα, σχολιάζοντας τις απειλές που εκτοξεύονται από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης, ο Γιώργος Βλάχος είπε ότι είναι «λάθος να αποκαλούμε τους μάρτυρες κουκουλοφόρους» και υπενθύμισε ότι ήταν η ΝΔ ήταν αυτή που ψήφισε τον σχετικό νόμο».

Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Βλάχος ήταν Υφυπουργός Ανάπτυξης, απολύτως αρμόδιος για τις τιμές των φαρμάκων, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ωστόσο το όνομά του δεν βρίσκεται στην λίστα των εμπλεκομένων για την υπόθεση Novartis. Μήπως, διερωτώμεθα, θα έπρεπε η εξεταστική επιτροπή που θα συγκροτηθεί, να εξετάσει την πιθανή δική του συμμετοχή στην υπόθεση αυτή και να αποδώσει τις ευθύνες που ενδεχομένως θα προκύψουν, έστω και εκ των υστέρων; Όπως είναι γνωστό επί των ημερών και του κ. Βλάχου οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ ενώ κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας Καραμανλή αυξήθηκαν κατά 3 δις ευρώ. Όπως είναι γνωστό εκείνη την εποχή που ο Γιώργος Βλάχος, «ρύθμιζε» ως αρμόδιος τις τιμές των φαρμάκων, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν στην Νέα Δημοκρατία.

(ΠΗΓΗ : http://www.attikos.gr/%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%bb%ce%ac%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b4-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%af-%ce%bf-%ce%ac%ce%b4%cf%89/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *