Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μου έταξαν 25€ για να ντυθώ χρυσαυγίτης»

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών

Το ποσό των 25 ευρώ για να φωτογραφηθεί σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι του «έταξαν» μέλη της οργάνωσης, τα οποία τον προσέγγισαν έξω από ένα σχολείο.

Αυτές οι φράσεις ανήκουν στον τέταρτο κατηγορούμενο που απολογήθηκε το πρωί για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε. «Λένε ότι με αναγνωρίζουν, ενώ εγώ δεν ήμουν εκεί. Δεν συμμετείχα στην επίθεση, δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν» είπε. Στην ερώτηση της έδρας γιατί στην απολογία του στις ανακρίτριες είπε ότι κάποιοι συγκατηγορούμενοί του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ -παρότι σήμερα υποστήριξε ότι όλη η παρέα φορούσε σκουρόχρωμα- απάντησε ότι πιέστηκε να δώσει αυτήν την απάντηση, ενώ, ερωτηθείς πώς βρέθηκε το τηλέφωνό του στον σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη της Νίκαιας, δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση.

Δίκη ΧΑ: Για «ξαφνική και χωρίς λόγο σύλληψη» μιλούν δύο κατηγορούμενοι

Η απολογία του κατηγορουμένου έρχεται ως συνέχεια των χθεσινών αντιφατικών εξηγήσεων που έδωσαν οι άλλοι εμπλεκόμενοι, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη. Η δική θα συνεχιστεί αύριο στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού με την απολογία του πυρηνάρχη της Νίκαιας και την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ.

(ΠΗΓΗ : https://www.ethnos.gr/ellada/60028_diki-hrysis-aygis-moy-etaxan-25eu-gia-na-ntytho-hrysaygitis  )