Δρομέας έπνιξε λιοντάρι κούγκαρ που πήγε να του επιτεθεί !

Επίθεση από κούγκαρ(ή και πούμα ή και λιοντάρι Αμερικής) δέχτηκε άνδρας στο βόρειο Κολοράντο.

Ο δρομέας χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του επιτέθηκε και κατάφερε όχι απλά να ακινητοποιήσει αλλά να πνίξει το άγριο αιλουροειδές.  Οι ειδικοί που εξέτασαν το νεκρό ζώο, επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε σε όλο του το σώμα.

Όπως εξήγησε το λιοντάρι του επιτέθηκε από πίσω, επειδή πιθανών τον θεώρησε ως απειλή. Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 3 έχουν χάσει τη ζωή τους από παρόμοιες επιθέσεις στο Κολοράντο από το 1990 μέχρι σήμερα.

Ειδικοί εξηγούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς μια τέτοια επίθεση είναι να κάνει πολύ θόρυβο, να κοιτάει συνέχεια το ζώο, να υποχωρεί σιγά-σιγά και να μην το βάλει στα πόδια ενώ αν δεχθεί κανείς επίθεση θα πρέπει να αντιδράσει.

ο πούμα (Puma concolor – Πούμα το ομοιόχρουν) ή αλλιώς κούγκαρ ή λιοντάρι της Αμερικής, είναι αιλουροειδές θηλαστικό που ζει σ’ όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας. Μπορεί να ζήσει άνετα στα βουνά, στους βάλτους, στις σαβάνεςκαι στα δάση ακόμα και σε υψόμετρο 4.000 μ. Το μεγαλύτερο μήκος ζώου που έχει καταγραφεί είναι 3 μέτρα από τα οποία το ένα η ουρά, και βάρος 120 κιλά. Το χρώμα της κοντής, πυκνής γούνας ποικίλλει σημαντικά από κιτρινωπό καφέ σε κόκκινο ή και σκουρότερο το χειμώνα. Ο λαιμός, το στήθος και η κοιλιά είναι άσπρα. Ζει μοναχική ζωή και διακρίνεται για τη δύναμη του. Μπορεί να κάνει άλματα 6 μ. και περισσότερο.Φτάνει περίπου τα 80 km/h.

(ΠΗΓΗ : http://www.mixanitouxronou.gr/dromeas-epnixe-liontari-koygkar-poy-pige-na-toy-epitethei-oi-eidikoi-epivevaiosan-oti-o-thanatos-toys-ailoyroeidoys-proilthe-apo-pnigmo/ )