Εκτός «γραμμής» ΝΔ ο Μεϊμαράκης: Συνεννόηση με ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ακροδεξιά

Ανοιχτός σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Αναφερόμενος και στη συνεύρεσή του με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκηςσημείωσε: «Με ανθρώπους της Αριστεράς μπορούμε να συνεννοηθούμε για μία Ευρώπη όπως τη θέλουμε». Χαρακτήρισε θετικό ότι σοβαροί πολιτικοί που έχουν αγωνία για το μέλλον της Ευρώπης θα βρίσκονται στην Ευρωβουλή απέναντι στα άκρα που θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ, κινούμενος εκτός της επίσημης γραμμής της ηγεσίας της ΝΔ και των «γαλάζιων» οπαδών του Όρμπαν.

«Προσέρχομαι σε αυτή την εκλογική μάχη για να εκφράσω το μέσο Έλληνα που είναι και Ευρωπαίος» επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κι εξέφρασε την άποψη ότι είναι παρωχημένες οι διαχωριστικές γραμμές αριστερά- κέντρο- δεξιά, διότι όπως είπε «υπάρχουν αριστεροί, δεξιοι, κεντρώοι φιλοευρωπαίοι».

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε ότι η Ευρώπη διέρχεται μία υπαρξιακή κρίση, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με στροφή από την «αιώνια λιτότητα» στην ανάπτυξη, ζητώντας μεγαλύτερο κοινοτικό προϋπολογισμό. Υποστήριξε ότι αυτό μπορούν να το πετύχουν οι προοδευτικές δυνάμεις. Δήλωσε όμως ότι για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς απαιτείται «ένα ακόμη ευρύτερο μέτωπο που να περιλαμβάνει και τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροδεξιάς», που θέλουν εμβάθυνση της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι «σε αυτή την πλευρά ανήκει ο Γιουνκερ αλλά όχι ο Ορμπάν». Επικαλέστηκε δε τη ΝΔ όπως την είχε ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπενθυμίζοντας ότι ο Καραμανλής έλεγε πως δεν θέλει τους ακραίους.

(ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr/news/ellada/ektos-grammis-nd-o-meimarakis-anoixtos-se-synennoisi-me-syriza-apenanti-stin-akrodeksia  )