Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα ληστών υπεύθυνη για κλοπές σε Παιανία, Γέρακα, Μαρκόπουλο

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ έπεσε πολυμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές και ληστείες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.
 
Χθες το πρωί, σε ταυτόχρονες έρευνες σε σπίτια στα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές, συνελήφθησαν επτά Έλληνες, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, ενώ συγκατηγορούμενοι είναι άλλοι 11 Έλληνες, ηλικίας 15 έως 49 ετών.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη μέχρι τώρα έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι ενέχονται σε τέσσερις ληστείες και 100 κλοπές από σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε Παιανία, Θρακομακεδόνες, Βύρωνα, Αχαρνές, Αργυρούπολη, Ανάβυσσο, Παπάγου, Μαρκόπουλο, Παγκράτι, Γέρακα, Κολωνό, Ίλιον, Χαλκίδα και Αυλίδα Βοιωτίας.
 
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, η Αστυνομία ερευνά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, στις 5 Νοεμβρίου 2015 στην Αυλίδα.
 
Όπως προέκυψε, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο χρόνο, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και χωρισμένοι σε υποομάδες δρούσαν σε καθημερινή βάση, πολλές φορές ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές. Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν σπίτια όπου οι ένοικοι απουσίαζαν. Έμπαιναν σε αυτά παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.
 
Προκειμένου να αποφεύγουν τη σύλληψή τους, χρησιμοποιούσαν ασύρματο συντονισμένο στην Άμεση Δράση, ενώ έβαζαν πάντα τσιλιαδόρο εξωτερικά της οικίας όπου έκλεβαν. Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί, δεν δίσταζαν να ασκούν βία ή να απειλούν με όπλα.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, καθώς και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim.Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *