Επαγρύπνηση και εγρήγορση για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στους 11 έφτασαν οι νεκροί • Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ότι σχεδόν σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας υπάρχουν κρούσματα | Dreamstime

Σε καθεστώς επαγρύπνησης και εγρήγορσης είναι τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και να ακολουθούν τα μέτρα αυτοπροστασίας από τα κουνούπια, δηλώνουν οι αρμόδιοι που είναι επιφορτισμένοι με την επιδημιολογική επιτήρηση.

Τα περιστατικά δεν έχουν φτάσει ακόμα σε αριθμό την έξαρση της επιδημίας που είχαμε το 2012, αλλά σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του Κέντρου, υπάρχουν συνολικά 107 κρούσματα ενώ 11 από αυτά ήταν θανατηφόρα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει και άλλες διαγνώσεις περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και θεωρεί πιθανή την εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από τον ιό και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, πέρα από αυτές που έχει ήδη καταγραφεί.

Εκτιμά ότι κρούσματα μπορεί να υπάρξουν σε περιοχές από όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει ευθύνες αποκλειστικά στην περιφέρειας Αττικής αλλά και στο υπουργείου Υγείας.

«Η αρνητική αυτή εξέλιξη αλλά και η εμφάνιση περιστατικών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές επιβεβαιώνει ώρα με την ώρα τις ανησυχίες μας και καταρρίπτει τα επιχειρήματα της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Υγείας ότι ενήργησαν σωστά, αποτελεσματικά και άμεσα».

Την ίδια στιγμή το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει ότι σχεδόν σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας υπάρχουν κρούσματα.

(ΠΗΓΗ : http://www.efsyn.gr/arthro/epagrypnisi-kai-egrigorsi-gia-ton-io-toy-dytikoy-neiloy  )