Εύσημα Μοσκοβισί με «άδειασμα» στη Ν.Δ.

Η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα καταγράφει την εξαιρετική πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Πιερ Μοσκοβισί και «άδειασε» τους χθεσινούς ισχυρισμούς της Ν.Δ. περί τέταρτου μνημονίου.

Αναφερόμενος στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε χθες το φως της δημοσιότητας ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων επίτροπος επέμεινε ότι η έκθεση δηλώνει «ότι είμαστε πραγματικά στον σωστό δρόμο και αποτυπώνει την πρόοδο που έχει γίνει και τις δεσμεύσεις που έχουν γίνει σεβαστές από τον ελληνικό λαό».

Έκανε, μάλιστα, λόγο για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία και διευκρίνισε ότι αυτή η συνεργασία «δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο, δεν είναι σε καμία περίπτωση μνημόνιο, αλλά συζητήσεις και συνεργασία», απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στη Νέα Δημοκρατία που δήλωνε χθες δικαιωμένη στον ισχυρισμό της ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο παρά τη λήξη των μνημονιακών προγραμμάτων.

Ο Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε επίσης στα δύο εναπομείναντα ζητήματα, τις λιγνιτικές μονάδες και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».

Ειδικά για τον νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας είπε ότι συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, με τον οποίο συμφωνούν ότι «ο νόμος θα πρέπει να επικεντρωθεί σε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που θέλουν αν επωφεληθούν». Κλείνοντας, ο επίτροπος κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Λίγο νωρίτερα, στον διάλογο που είχαν Αλ. Τσίπρας και Π. Μοσκοβισί εντός του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Σημείωσε, επίσης, ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για την ελληνική οικονομία, όπου οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πηγαίνουν πολύ καλά και βρίσκονται στα επίπεδα του 2002 και 2003. «Συνεπώς είναι ένα πολύ σημαντικό σήμα ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι μετά τις συζητήσεις μας θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο επικείμενο Eurogroup», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Θα ολοκληρώσουμε τα τελευταία βήματα, είναι πολύ εφικτό και είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μοσκοβισί, εξαίροντας τις αποδόσεις της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομία.

Τσίπρας και Μοσκοβισί εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για την ολοκλήρωση των τελευταίων βημάτων που θα οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου, δηλαδή στην εκταμίευση 1 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται ελληνικά κέρδη, όπως χαρακτήρισε ο κ. Μοσκοβισί τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ANFAs και SMPs).

Ακόμη, τόνισαν και οι δύο ότι πέραν της σημασίας του ποσού καθεαυτού, θα σταλεί ισχυρό σήμα στις αγορές για την αξιοπιστία της Ελλάδας ως χώρας στην οποία οι επενδυτές πρέπει να επιδείξουν την εμπιστοσύνη τους και έτσι να δημιουργηθεί ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

(ΠΗΓΗ : https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/185299_eysima-moskobisi-me-adeiasma-sti-nd  )