Η όλο νόημα αφιέρωση του Πάπα στον Αλέξη Τσίπρα με ένα στίχο του Βιργίλιου

Άριστες σχέσεις διατηρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο, κάτι το οποίο έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις κατά το παρελθόν. Μάλιστα, ο Πάπας είχε προτείνει τον πρώην πρωθυπουργό και για το Νόμπελ Ειρήνης.

Οι σχέσεις φιλίας των δύο ανδρών επιβεβαιώθηκαν και κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Μάλιστα, ο Πάπας, έκανε στον κ. Τσίπρα γραπτή αφιέρωση τους στίχους του Βιργίλιου από την Αινειάδα. Ο Αινείας έλαβε μέρος στον Τρωικο πόλεμο, σύμμαχος των Τρώων, στη πλευρά του Έκτορα. Μετά την άλωση και λεηλασία της Τροίας, σύμφωνα με τη μεταγενέστερη Ρωμαϊκή μυθολογία, έφυγε από τη Τροία και μετά από πολλές περιπέτειες οι απόγονοί του ίδρυσαν τη Ρώμη.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς τη Ρώμη μια καταιγίδα ξεβράζει αυτόν και τους συντρόφους του στη Καρχηδόνα. Και αυτός παρηγορεί τους συντρόφους του με την φράση:

«Durate, et vosmet rebus servate secundis»

«Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες»

(Βιργίλιος,Αινειαδα Βιβλιο 1, Στιχος 200).

Αφού αφηγήθηκε την ιστορία στον Αλέξη Τσίπρα, πήρε μια κάρτα και ένα στύλο και του έγραψε τη φράση. Του έδωσε τη κάρτα και του είπε:

«Κράτα το να το θυμάσαι. Τα λόγια αυτά αντιστοιχούν σε αυτό που εσύ τώρα βιώνεις και για αυτό πρέπει να συνεχίσεις να μάχεσαι…»

(ΠΗΓΗ : https://thefaq.gr/i-olo-noima-afierosi-toy-papa-ston-alexi-tsipra-me-ena-sticho-toy-virgilioy/  )