Λύκειο Πόρτο Ράφτη: Έπρεπε να παρέμβει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να καλυφθούν εκπαιδευτικά κενά του σχολείου

Ο  τρόπος με τον οποίο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής αντιμετωπίζει τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της αρμοδιότητας της, ήρθε στη δημοσιότητα εξαιτίας ενός καλόπιστου σχολίου της αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Μαρκοπούλου, Ζωής Γιαννάκη.

Η συγκεκριμένη αυτοδιοικητική η οποία από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της έχει προσπαθήσει να σταθεί με ιδιαίτερες αξιώσεις στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας του δήμου, είχε επισημάνει το πρόβλημα που υφίστατο στο Λύκειο Πόρτο Ράφτη από το οποίο «έλειπαν» 150 διδακτικές ώρες, συνολικά!

Αυτό πολύ απλά σήμαινε ότι δεν υπήρχαν καθηγητές σε αρκετά μαθήματα για να διδάξουν τα παιδιά και έτσι αυτά σχολούσαν – και σχολάνε ακόμη – στις 11 το πρωί ενώ κανονικά θα έπρεπε να τελειώνουν στη 1.20 μετά το μεσημέρι.

Το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής δεν έδειχναν να προτίθενται να καλύψουν τα κενά αυτά.

Μέχρι που παρουσιάστηκε, ως από μηχανής θεός, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο επικοινώνησε η κα Γιαννάκη και ο οποίος δεσμεύθηκε να… λύσει το πρόβλημα.

Ο κ. Πάνος Σκουρολιάκος λοιπόν τηλεφώνησε στη Διεύθυνση και – ω του θαύματος – τα στελέχη της δεσμεύθηκαν να έχουν λύσει το ζήτημα μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Έπρεπε δηλαδή να παρέμβει ένας κυβερνητικός βουλευτής – εν έτει 2018 – για να γίνει το αυτονόητο. Και βέβαια η κα Γιαννάκη έσπευσε να ευχαριστήσει δημοσίως τον κ. Σκουρολιάκο αναγνωρίζοντας ότι διαφορετικά δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθούν τα διδακτικά κενά του Λυκείου πόρτο Ράφτη.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας ανάρτησε σχετικά στο προφίλ της στο facebook:

«Με τη μεσολάβηση του κ Σκουρολιάκου Πάνου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, θα καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά στο Λύκειο Πόρτο Ράφτη. Τον ευχαριστώ δημόσια για την ευγενική διαμεσολαβησή του και το ενδιαφέρον που έδειξε για το συγκεκριμένο σχολείο».

Και βέβαια μαζί με την αντιδήμαρχο οφείλουν να ευχαριστήσουν τον βουλευτή και οι γονείς και οι μαθητές του Λυκείου Πόρτο Ράφτη, αφού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αν. Αττικής κινήθηκε μόνον κατόπιν δικής του παρότρυνσης.

(ΠΗΓΗ :  http://notioanatolika.gr/news/12000-lykeio-porto-rafti-eprepe-na-paremvei-vouleftis-tou-syriza-gia-na-kalyfthoyn-ekpaideftika-kena-tou-sxoleiou    )