Μπαχάμες: Τρομακτικά σενάρια για τον αριθμό των νεκρών από τον «Ντόριαν» [Βίντεο]

Σε εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ανέρχονται οι αγνοούμενοι στις Μπαχάμες, σε συνολικό πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 400.000 ανθρώπους, μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν, ο οποίος τις ισοπέδωσε.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 43, αλλά όλες οι ενδείξεις συμφωνούν πως απέχει μακράν από την τραγική πραγματικότητα, αφού κι άλλα πτώματα εντοπίζονται στα ερείπια των κτιρίων και τα νερά από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας.

Στο Φρίπορτ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι στην προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο που προσφέρει δωρεάν μεταφορά στην Φλόριντα σε αυτούς που φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα τις αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης.

Στην πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας, το Νασάου, άνθρωποι που επλήγησαν από τον κυκλώνα, ορισμένοι από τους οποίους έχουν μαζί τους μόνον ένα σακίδιο με λίγα ρούχα και κάποιες πλαστικές σακούλες με ψώνια, κάθονται αποσβολωμένοι σε στάδιο το οποίο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο.

«Κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν στο Αμπάκο, δεν υπάρχει ασφαλές μέρος, όλα έχουν καταστραφεί», δήλωσε η 75χρονη Φερστίνα Σουέιν, το σπίτι της οποίας καταστράφηκε από τον κυκλώνα. “Οι άνθρωποι του Αμπάκο χρειάζεται να απομακρυνθούν από εκεί, υπάρχουν τόσο πολλά πτώματα, και δεν πιστεύω ότι έχουν τελειώσει με τον εντοπισμό των νεκρών», πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

(ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr/news/kosmos/mpaxames-tromaktika-senaria-gia-ton-arithmo-ton-nekron-apo-ton-ntorian-binteo )