Οι Νεοζηλανδοί ανοίγουν τις αγκαλιές για τους Μουσουλμάνους

Συγκέντρωσαν πλήθος εκατομμυρίων δολαρίων και προσέφεραν φαγητό, αλλά και συνοδεία στους μουσουλμάνους που φοβούνται πλέον να περπατήσουν στους δρόμους μόνοι τους.

Συγκέντρωσαν πλήθος εκατομμυρίων δολαρίων και προσέφεραν φαγητό, αλλά και συνοδεία στους μουσουλμάνους που φοβούνται πλέον να περπατήσουν στους δρόμους μόνοι τους.

Η δολοφονία 49 ανθρώπων σε δύο τζαμιά με ρατσιστικά κίνητρα σε μια – μέχρι και την Παρασκευή – ασφαλή χώρα, ήταν άκρως σοκαριστική σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η οργή, το μίσος και τα ρατσιστικά κίνητρα του δράστη βρήκαν στο αντίποδά τους τη ζεστασιά, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του κόσμου προς τις μουσουλμανικές κοινότητες της χώρας.

Σε ένα προάστιο του Christchurch, κοντά στο σημείο όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, ο Γιώτης Ιωάννου και η σύζυγός του έκαναν έκκληση μέσω Facebook για δωρεά φαγητού και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων στο σημείο της επίθεσης - Νέα Ζηλανδία
Λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων στο σημείο της επίθεσης – Νέα Ζηλανδία  AP

Η ιδέα τους ήταν να παράσχουν γεύματα για τις δεκάδες απελπισμένες οικογένειες που περιμένουν στα νοσοκομεία της πόλης νέα για τους αγαπημένους τους, καθώς οι γιατροί αγωνίζονται να σώσουν ζωές.

Επίσης, σε ολόκληρη τη χώρα οι Νεοζηλανδοί πραγματοποίησαν δύο σημαντικές εκστρατείες και συγκέντρωσαν περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή των επιθέσεων.

Άλλοι πολίτες στέκονται στο πλάι όσων μουσουλμάνων φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους και προσφέρονται να περπατήσουν μαζί τους στο δρόμο, να περιμένουν στη στάση του λεωφορείου μαζί τους ή να τους συνοδεύσουν όπου θέλουν.

(ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr/kosmos/neozilandoi-anoigoyn-agkalies-moysoylmanoys.6703243.html  )