Οξύτατη αντίδραση του Δημάρχου Μαρκοπούλου στην κατάληξη αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων στη Χαμολιά

Οξύτατη αντίδραση του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρη Μεθενίτη στην «συναπόφαση» της ΕΥΔΑΠ και των Δημάρχων Κρωπίας και Σαρωνικού να καταλήγουν τα λύματα αποχέτευσης των περιοχών Αναβύσσου, Σαρωνίδας, Λαγονησίου -διοικητικά ανήκουν στο Δήμο Σαρωνικού- και Αγ. Δημητρίου Κορωπίου και Αγ. Μαρίνας Κορωπίου (Δήμος Κρωπίας) στο ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας

 και μέσω αγωγού απορροής τα επεξεργασμένα λύματα να καταλήγουν στην περιοχή Πόρτο Ράφτη και Χαμολιάς Δήμου Μαρκοπούλου.

Το κυοφορούμενο έργο προκάλεσε τις αντιδράσεις πολιτών και της Δημοτικής Αρχής Μαρκοπούλου με αποκορύφωμα την οργισμένη δήλωση του Σωτήρη Μεθενίτη από την οποία προκύπτει ότι είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να ακυρώσει τον σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ.

Το βασικό επιχείρημα στην άρνηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου συνοψίζεταιστις δύο ακόλουθες προτάσεις της δήλωσης του:

«Κάθε Δήμος πρέπει να φέρει ο ίδιος, τα βάρη (και το συνακόλουθο, εύλογο πολιτικό κόστος), της ανάπτυξής του!

Ίσχυσε η ως άνω αρχή, για τον Δήμο Μαρκοπούλου, αυτονόητα, θα ισχύσει και για τον Δήμο Σαρωνικού!»

Η δήλωση του:

«Να γνωρίσουμε επισήμως και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 28/9, ο Δήμος Μαρκοπούλου, στη Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του, σχετικά με την Αποχέτευση των Δήμων της Αν. Αττικής, θα επιμείνει στην αυτονόητη, σωστή και δίκαιη, γενική αρχή και θέση: «Ότι κάθε Δήμος πρέπει να φέρει ο ίδιος, τα βάρη (και το συνακόλουθο, εύλογο πολιτικό κόστος), της ανάπτυξής του!». Ίσχυσε η ως άνω αρχή, για τον Δήμο Μαρκοπούλου,αυτονόητα, θα ισχύσει και για τον Δήμο Σαρωνικού!

Τα επεξεργασμένα λύματα, των παράλιων οικισμών του, προφανώς και θα έχουν τελικό
Αποδέκτη, ΕΝΤΟΣ των διοικητικών ορίων, του ως άνω Δήμου και όχι την περιοχή της Χαμολιάς, του Δήμου μας, που ήδη πρόκειται να δεχθεί, ένα σημαντικό περιβαλλοντικό φορτίο και άλλων Οικισμών!

Στην κατεύθυνση αυτή, θα αναλάβουμε και θα εξαντλήσουμε, κάθε αναγκαία, πολιτική και νομική πρωτοβουλία!».

Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού

Σε συνέχεια της συνεδρίασης (Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018) του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κρωπίας κατά την οποία, ελήφθη ομόφωνη απόφαση υπέρ της σύνδεσης της αποχέτευσης των περιοχών Αγ. Δημητρίου και Αγ. Μαρίνας Κορωπίου παράλληλα με τις περιοχές του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού με το ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας, την ερχόμενη Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει για τον ίδιο λόγο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού.

Που βρίσκεται η παραλία Χαμολιά

Η παραλία Χαμολιά βρίσκεται πλησίον του ομώνυμου παραθεριστικού οικισμού, 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τον παραθεριστικό οικισμό του Πόρτο Ράφτη, περίπου 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Μαρκόπουλο στο οποίο και ανήκει διοικητικά και 39 περίπου από το κέντρο της Αθήνας.
Θα τη συναντήσετε στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με την Αρτέμιδα.

(ΠΗΓΗ :  http://neologosattikis.gr/eidiseis/11-apoxetefsi/7521-%CE%BF%CE%BE%CF%8D%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC   )