«Πρωτοχρονιάτικα» επιδόματα – Σήμερα η καταβολή τεσσάρων μερισμάτων

Ο χρόνος αλλάζει… με επιδόματα καθώς σήμερα, Παρασκευή, καταβάλλεται το ειδικό κοινωνικό μέρισμα στους κατοίκους των νησιών αλλά και το έκτακτο επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους ορεινών χωριών.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί να γίνει σήμερα η διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε όσους υπέβαλαν συμπληρωματικές αιτήσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ πιστώνονται στους λογαριασμούς των τυχερών φορολογούμενων τα χρήματα από τη φορολοταρία.

Έκτακτο επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους ορεινών χωριών

Σήμερα καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα του έκτακτου επιδόματος θέρμανσης των 15 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους κατοίκους των νομών Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) και στους ορεινούς δήμους της β’ ζώνης (νομοί Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Μαγνησίας).

Το ύψος του επιδόματος θα φτάνει -κατ’ ανώτατο όριο- στα 250 ευρώ για τον άγαμο και στα 313 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι τυχεροί της φορολοταρίας

Ακόμη, σήμερα αναμένεται να κατατεθούν από το υπουργείο Οικονομικών στους προσωπικούς λογαριασμούς των νικητών της φορολοταρίας, μέσω TAXISnet, το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ στους 10.000 τυχερούς.

Το μέρισμα δεύτερης ευκαιρίας

Καταβάλλονται σήμερα 19 εκατομμύρια ευρώ στους 35.000 δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα εγκρίθηκαν μετά το τέλος της πρώτης προθεσμίας.

Ειδικό κοινωνικό μέρισμα στους νησιώτες

Τέλος, σήμερα κατατίθεται και το ειδικό κοινωνικό μέρισμα σε δικαιούχους των 26 νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου όπου θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από την Πρωτοχρονιά.

(ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜ. ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ http://neaselida.news/oikonomia/protochroniatika-epidomata-simera-katavoli-tesseron-merismaton/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *