Ραγκούσης: Με τροπολογία – όνειδος καταργούν το ΑΣΕΠ

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση άνοιξε την κερκόπορτα για κατάργηση του ΑΣΕΠ, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης κατά του πελατειακού κράτους.

Ο κ. Ραγκούσης ανήρτησε στο facebook την τροπολογία που συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ.

“Άνοιξαν την κερκόπορτα, καταργούν το ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η πρωτοφανής κυβερνητική τροπολογία-όνειδος, με την οποία κατήργησαν το ΑΣΕΠ, μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του ελληνικού λαού και της λαχτάρας του για αξιοκρατία. Με την έγκριση Μητσοτάκη, την άθλια τροπολογία υπογράφουν οι Βορίδης, Σταϊκούρας και Θεοδωρικάκος οι οποίοι θα περάσουν στην ελληνική πολιτική ιστορία ως εκείνοι που κατέστρεψαν μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις κατά του πελατειακού και κομματικού κράτους” αναφέρει ο κ.Ραγκούσης.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν ότι η τροπολογία, που αφορά τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι μία αποσπασματική διάταξη που ανοίγει το δρόμο για να βγουν και άλλες κατηγορίες προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζουν ότι οι έκτακτες ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονταν με το άρθρο 21 με σύμβαση ορισμένου χρόνου συνήθως διάρκειας οκτώ μηνών μέσω ΑΣΕΠ. Με την τροπολογία αυτή το υπουργείο θα προχωρήσει μόνο του σε προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ . Σημείωναν δεν ότι για τους έκτακτους κινδύνους ο ίδιος ο νόμος 2190/1994 προβλέπει προσλήψεις άμεσες δύο μηνών και εάν εξακολουθεί ο κίνδυνος τη μετατροπή τους σε οκτάμηνες, ενώ έθεταν το ερώτημα πως ακριβώς προβλέπει η κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν έκτακτοι και απρόβλεπτοι κίνδυνοι.

(ΠΗΓΗ : https://www.news247.gr/politiki/ragkoysis-me-tropologia-oneidos-katargoyn-to-asep.7485674.html  )