Σοφιστείες ενός καθόλου σοφού

Είναι δυνατόν η μεταφορά της συζήτησης με κάποιον να αποτελεί ποινικό αδίκημα;

Όπως μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει, δεν είναι δυνατόν η μεταφορά της συζήτησης που έκανε με κάποιον να αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δηλαδή το γνωστό «μου είπε ο Κώστας» ή «μου υποσχέθηκε η Ιωάννα» όχι μόνο δεν είναι ποινικό αδίκημα, αλλά συνήθης ανθρώπινη λειτουργία. Σύμφωνα με τη λογική και τις σοφιστείες του δικηγόρου, οι μαρτυρίες στα δικαστήρια, η δημοσιογραφία, ακόμη και το κουτσομπολιό, είναι λόγοι για φυλακή αφού μεταφέρουν τι ειπώθηκε.

Όχι αγαπητέ κύριε Σοφέ, είναι η ιστορία της ανθρωπότητας και αυτό που εσείς παρουσιάζετε είναι η προσωπική ιστορία της νομικής άγνοιας. Ο κάθε παράγοντας μιας συζήτησης έχει κάθε δικαίωμα να τη δημοσιοποιήσει παίρνοντας το ρίσκο να διαψευστεί. Είναι αυτό που λέμε «ο λόγος σου απέναντι στο λόγο μου». Ποινικό αδίκημα πάντως δεν είναι. Αν είναι ας μας γνωστοποιήσεις το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που το προβλέπει.

Όχι μόνο συζητήσεις, αλλά και μηνύματα ή γράμματα που λαμβάνει κάποιος έχει κάθε δικαίωμα να τα δημοσιοποιήσει, γιατί κάποιος του τα απηύθηνε. Η λογική μη λογική Σοφού απαιτεί να συλληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί δημοσιοποίησε τι είπε με τον Αμερικανό Πρέσβη. Έλεος κάπου.

Ο Σοφός όμως προχώρησε και άλλο τις σοφιστείες. Είπε πως αν κάποιος ενημερώσει σε μία συνομιλία ότι καταγράφει τον άλλο, αυτό επίσης είναι ποινικό αδίκημα γιατί προκαλεί τρόμο. Ο κύριος Σοφός μόλις έβαλε φυλακή το σύνολο των υπαλλήλων τραπεζών και υπηρεσιών που παίρνουν τηλέφωνο και ενημερώνουν πως καταγράφουν την κλήση. Παράνομο είναι αν πεις ότι δεν συναινείς στην καταγραφή και να συνεχιστεί. Η μη έκφραση διαφωνίας συνιστά σιωπηλή αποδοχή με βάση το νόμο. Γι αυτό και όταν καλούν οι τράπεζες δεν ρωτάνε αν συναινείς αλλά απλώς σε ενημερώνουν δίνοντας το δικαίωμα να κλείσεις το τηλέφωνο αν δεν αποδέχεσαι ή να εκφράσεις τη διαφωνία σου.

Ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ή πρέπει να ξαναμάθει το μάθημα ή να παραδεχθεί πως κατέφυγε σε αντιεπιστημονικές θεωρίες από τον καημό να καταστήσει σώνει και καλά υπόλογο τον Πολάκη.

(ΠΗΓΗ : https://www.koutipandoras.gr/article/sofisteies-enos-katholoy-sofoy   )