Στον Β. Μαρινάκη με 45 εκατομμύρια ευρώ και διαγραφή χρεών η Forthnet-Νova-Υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ στα χέρια ελάχιστων επιχειρηματιών

Προβληματισμό για την στάση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης(ΕΣΡ) που απέδίδει τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα και εταιρείες που είτε κατέχουν ήδη μία τηλεοπτική άδεια(η περίπτωση Βαρδινογιάννη με STAR και Alpha) αλλά και η διαφαινόμενη αγορά της Forthnet-Nova με την πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης, από τον Β. Μαρινάκη, ο οποίος απέκτησε ήδη μια τηλεοπτική άδεια, αυτήν του Μέγκα που χήρευε, ενώ διαθέτει πλήθος εφημερίδων και ελέγχει την μοναδική εταιρεία διανομής τύπου, Αργος.

Στο θέμα της Nova υπάρχει και το θέμα ότι μεταδίδει τους περισσότερους αγώνες του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, όπου ο κ. Μαρινάκης μετέχει με τον Ολυμπιακό.

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη για την εξαγορά της NOVA.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών βρίσκονται πια στην τελική ευθεία και όλα δείξουν πως είναι θέμα ημερών να κλείσει η συμφωνία.

Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκληρώνει τις συζητήσεις με τις τράπεζες για την αγορά της Forthnet.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι τράπεζες ανέθεσαν στη Νomura και στην Grand Thorton να αξιολογήσουν την πρόταση της Αlter Ego προκειμένου στη συνέχεια τα δύο πορίσματα να τεθούν υπόψη των αρμόδιων επιτροπών, που θα λάβουν την τελική απόφαση. Σημειώνεται δε πως οι τράπεζες ανέθεσαν στα νομικά τους τμήματα την προετοιμασία των συμβάσεων που θα υπογράψουν με την Αlter Ego.

Οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες και αμέσως μετά αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία.

Η Αlter Ego θα καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ, που συνιστά και την υψηλότερη προσφορά που έχουν δεχθεί έως τώρα οι τράπεζες για τη Forthnet. Στη συμφωνία προβλέπεται και διαγραφή δανείων.

(ΠΗΓΗ : https://www.presspublica.gr/ston-v-marinaki-me-45-ekatommyria-eyro-kai-diagrafi-chreon-i-forthnet-nova-ypersygkentrosi-mme-sta-cheria-elachiston-epicheirimation/   )