Στον δρόμο για τον Παύλο Φύσσα…

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή

Νωρίτερα πολύ κόσμος συγκεντρώθηκε στο Κερατσίνι στο μνημείο για τον Παύλο Φύσσα, ενώ η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η οικογένεια του δολοφονημένου μουσικού, ενώ η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε, νωρίτερα, μπροστά στο μνημείο.

EUROKINISSI

ΕΦ.ΣΥΝ./ Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Η διαδήλωση, την οποία στηρίζουν τόσο η οικογένειά του όσο και οι φίλοι του Παύλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα από το μνημείο στο Κερατσίνι και θα κατευθυνθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

ΕΦ.ΣΥΝ./ Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, σήμερα «συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε ‘το Τέρας’ στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα, στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν ‘νόμιμο’ πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων». Ακόμη στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Ότι θα παλέψουμε ως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο, πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική».

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ η Τροχαία αναμένεται να προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους του Κερατσινίου και του Πειραιά.

ΕΦ.ΣΥΝ./ Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος
ΕΦ.ΣΥΝ./ Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν, όπου συμμετέχουν δεκάδες άτομα.