Στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» το εντυπωσιακό Beluga Airbus [Βίντεο & Εικόνες]

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, βρέθηκε την Καθαρά Δευτέρα, το εντυπωσιακό Beluga Airbus, ή αλλιώς η φάλαινα των αιθέρων, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις που πραγματοποιεί στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Beluga Airbus Νο5 που προσγειώθηκε σήμερα στη χώρα μας το είναι το ένα από τα μόλις πέντε που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Η σειρά «Beluga Airbus», είναι στην ουσία μεταποιημένα αεροπλάνα τύπου A300, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μεταφέρονται μεγάλα αντικείμενα και υπέρβαρα φορτία όπως εξαρτήματα και τμήματα αεροσκαφών.

Μάλιστα από το 1996, οπότε και ξεκίνησε τα ταξίδια του, έχει μεταφέρει εξαρτήματα για διαστημικούς σταθμούς, γιγαντιαία έργα τέχνης, καθώς και σωστικό υλικό σε ανθρωπιστικές κρίσεις.

Τόσο το μέγεθος όσο και ο όγκος του Βeluga Airbus προκαλούν δέος, ενώ το βάρος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 115 τόνους, με τους 47 τόνους να είναι το μεγαλύτερο επιτρεπτό φορτίο.

Φυσικά για τους παραπάνω λόγους τα συγκεκριμένα αεροπλάνα είναι τα πλέον κοστοβόρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα πέντε αεροσκάφη ιδιοκτησίας της Airbus χρειάζονται για να «φουλάρουν» … 34.430 λίτρα καύσιμα!

Και η εξέλιξη δεν σταματά εδώ. Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις, ένα ακόμα μεγαλύτερο αεροσκάφος, το Beluga Airbus XL, το οποίο θα έχει 30% μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα… μικρά αδερφάκια του.

(ΠΗΓΗ : http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500199910)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *