Ταλέντο κ ήθος κάνουν τους μεγάλους αθλητές

Όσοι παρακολούθησαν τον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, θα παρατήρησαν πως ο Μίλτος Τεντόγλου αμέσως μετά το τέλος πήγε και ασπάστηκε τη γυναίκα που καθόταν ακριβώς δίπλα στο σκάμμα.

Στους μικρότερους η συγκεκριμένη κυρία δεν θα θύμιζε τίποτα, οι μεγαλύτεροι όμως θα κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τη Χάικε Ντρέσλερ. Η θρυλική αθλήτρια του στίβου η οποία κατέκτησε συνολικά 19 μετάλλια σε μεγάλους αγώνες εκπροσωπώντας αρχικά την Ανατολική και στη συνέχεια την ενωμένη Γερμανία.

Η Ντρέσλερ υπήρξε σπουδαία αθλήτρια του μήκους, των σπριντ (100-200μ.), ενώ είχε ασχοληθεί και με το έπταθλο. Στην τεράστια συλλογή της από μετάλλια υπάρχουν πέντε από Ολυμπιακούς αγώνες (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα), έξι από παγκόσμια πρωταθλήματα ανοικτού στίβου (δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα), δύο χρυσά σε παγκόσμιο κλειστού στίβου και έξι ακόμα (πέντε χρυσά και ένα χάλκινο) σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το ταλέντο της Ντρέσλερ περίσσευε όταν αγωνιζόταν. Το ήθος όμως φάνηκε άλλη μια φορά καθώς η μεγάλη αθλήτρια πρόσφερε εθελοντικά την εργασία της στο στίβο μέσα ισιώνοντας μάλιστα την άμμο στο σκάμα για το επόμενο άλμα κάθε αθλητή. Μια αθλήτρια που λόγω του ονόματός της θα μπορούσε να έχει όποια “καλή” θέση ήθελε . Κι όμως διάλεξε να υπηρετήσει την πιο απλή εργασία εθελοντικά μέσα στον στίβο .. Γι αυτό και η έκπληξη του κόσμου (που δεν ήξερε)  όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους Μ.Τεντόγλου αμέσως μετά το τέλος του τελικού φρόντισε να υποκλιθεί στην μεγάλη κυρία του μήκους, Χάικε Ντρέσλερ.

Ταλέντο και ήθος κι απ΄τους δύο , σε στιγμές που δημιουργούν παραδείγματα σεβασμού, ανθρωπιάς ,πολιτισμού και δίνουν νόημα στο αθλητισμό.

(ΠΗΓΗ : Στοιχεία  από  ΕΡΤ και https://www.sport24.gr/Sports/Stivos/ta-sygxarhthria-ths-thrylikhs-xaike-ntresler-ston-tentogloy.5282015.html  )