Τι πληρώνουμε Θεέ μου! Ο Θεοδωρικάκος και τα 1.200 ευρώ για την ομιλία του στη ΔΕΘ

Τελικά όντως με την κυβέρνηση Μητσοτάκη επιστρέψαμε στην κανονικότητα. Στην παλιά όμως κανονικότητα προ Μνημονίων όταν οι υπουργοί ξόδευαν ότι ήθελαν ακόμη και για περιττά έξοδα αρκεί να ήταν για την προβολή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο παλιός ΚΝΙΤΗΣ και σημερινός υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος αποφάσισε να ξοδέψει ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 1.200 ευρώ για την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ναι καλά ακούσατε και δεν πρόκειται για αστείο. Όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Τάκη Θεοδωρικάκου το υπουργείο εγκρίνει τη δέσμευση πίστωσης ύψους 1.200 ευρώ για τις ανάγκες της παραγωγής με φιλμ και μοντάζ της ομιλίας του κ. Θεοδωρικάκου στη ΔΕΘ. Η διάρκεια της ομιλίας όπως αναφέρεται θα είναι μάλιστα διάρκειας 10 ωρών.

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200,00€) σε βάρος του προϋπολογισμού εξόδων οικονομικού έτους 2019 του Ειδικού Φορέας 1005 – 201 – 0000000 του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Α.Λ.Ε.: 2420906001 Έξοδα προβολής, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων, για την απευθείας ανάθεσης της παραγωγής φιλμ με μοντάζ με την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών διάρκειας δέκα ωρών το οποίο θα προβληθεί στη 84η ΔΕΘ» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί να ξοδέψει το υπουργείο 1.200 ευρώ για την ομιλία ενός υπουργού, όταν στη ΔΕΘ θα βρίσκεται και η κρατική τηλεόραση που ούτως ή άλλως θα προβάλλει σχετικό υλικό. Εκτός και αν κ. Θεοδωρικάκος θέλει το διάρκειας 10 ωρών υλικό με την ομιλία του να το πάρει στο προσωπικό του αρχείο να χει το βλέπει τα επόμενα χρόνια. 

Αξίζει να σημειωθεί πως προκαλεί εντύπωση και το γεγονός ότι αν και πρόκειται για απευθείας ανάθεση, δεν αναφέρεται πουθενά σε ποιον ανατίθεται το συγκεκριμένο έργο παρόλο που κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το PDF με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών: