Το δύσκολο θέμα του σεξ παρουσιάστηκε όπως έπρεπε στους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου

Μια εξαιρετική, για μιαν ακόμη φορά, εκδήλωση πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους σε θέματα τα οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν ταμπού αλλά και το ενδιαφέρον τους να βοηθήσουν ουσιαστικά στη δημιουργία ανθρώπων υγιών και στον δύσκολο σεξουαλικό τομέα.

Σίγουρα το να συζητήσει κάποιος σοβαρά ένα τέτοιο θέμα αλλά, το κυριότερο, να κάνει εφήβους να ενδιαφερθούν γι’ αυτό πέρα από το πλαίσιο της πλάκας και της παραπληροφόρησης του διαδικτύου, αποτελεί πρόκληση.

Μια πρόκληση την οποία αποδέχτηκε η ιατρός γυναικολόγος, ειδικευμένη σε θέματα εφηβικής υγείας, Μαρία Χαραμαντά.

Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Κορωπίου, ενημερώθηκαν και πληροφορήθηκαν σχετικά με θέματα αντισύλληψης και πρόληψης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, δεδομένου ότι η εφηβεία είναι η πλέον καθοριστική περίοδος της ζωής ως προς τις εμφανείς ψυχοσωματικοπνευματικές μεταβολές που βιώνει το νέο άτομο, μεταβολές που κατά κύριο λόγο σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα και τη γενετήσια λειτουργία.

Απαντήθηκαν ερωτήσεις των μαθητών και διευκρινίστηκαν θέματα σχετικά με την αποδοχή της σεξουαλικής έκφρασης μέσα στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη γνώση και την κατανόηση των μύθων για τη σεξουαλική συμπεριφορά και, εν γένει, τη σημασία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ως προληπτικής διαδικασίας.

(ΠΗΓΗ  : http://notioanatolika.gr/news/12350-to-dyskolo-thema-tou-seks-parousiastike-opos-eprepe-stous-mathites-tou-3ou-gel-koropiou  )