Τρελό ρεκόρ από το Νεώριο : 50 πλοία σε 9 μήνες!

50 πλοία σε λιγότερο από 9 μήνες έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου Σύρου για δεξαμενισμό, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής και μαρτυρά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι η νησιωτική ναυπηγική μονάδα έχει μπει σε τροχιά απόλυτης ανάκαμψης.

Προ ημερών, δεξαμενίστηκε και δεύτερο πλοίο στην Panamax δεξαμενή «Βιολαντώ» μετά την πλήρη ανακατασκευή της. Το πλοίο «MERITIUS» (Bulk Carrier) με σημαία Marshall Islands, έφτασε στο Νεώριο στις 06/02/2019 και βρίσκεται ήδη στη δεξαμενή για επισκευές.

Την πλήρη ανακατασκευή της «Βιολαντώ», χαιρέτησε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt στην πρόσφατη ομιλία του στην κοπή της πίττας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στις 31/01/2019, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Αν το χτίσεις, θα έρθει!… Η Αμερικανική εταιρεία ONEΧ όχι μόνο έφερε πίσω στη ζωή το Νεώριο της Σύρου και έδωσε στους κατοίκους του νησιού την ευκαιρία για εργασιακή απασχόληση, αλλά η ONEX μόλις πραγματοποίησε και την πρώτη ανακατασκευή βυθιζόμενης δεξαμενής».

Τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης «Βιολαντώ» αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

(ΠΗΓΗ :  https://www.citypost.gr/trelo-rekor-apo-to-neorio-50-ploia-se-9-mines/?fbclid=IwAR2_arBJmpZW9D3Ua9Sfn0J2OzR_dN9mixEB0DJTAN2YboclSnN53irKrCw  )