Τρύφωνας Αλεξιάδης: Τίποτε δεν είναι δεδομένο από όσα κατακτήσαμε για χρέη και φορολογία

Να αντιληφθούν οι πολίτες σαφώς “τι προτείνουμε εμείς και τι προτείνουν οι άλλοι” υποστήριξε ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Να αντιληφθούν σαφώς «τι προτείνουμε εμείς και τι προτείνουν οι άλλοι» κάλεσε τους πολίτες ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο, καθώς, όπως επισήμανε με νόημα, «τίποτα δεν είναι δεδομένο από όσα κατακτήσαμε από το 2015 και μετά».

Όπως εξήγησε ο Τρύφων Αλεξιάδης, οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία δεν έχουν καμία σχέση με όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. «Παρ’ όλα αυτά, προσπαθούν να εμφανίσουν ότι εμείς έχουμε την ευθύνη για τα πάντα και εμείς υπερφορολογούμε, ενώ από το 2015 και μετά δεν αυξήσαμε τον ΕΝΦΙΑ ούτε κατά ένα ευρώ». Μάλιστα, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπενθύμιζε αναφορικά με την πολιτική από το 2015 και μετά: «Δεν αυξήσαμε τον ΕΝΦΙΑ ούτε ένα ευρώ και τώρα τον μειώνουμε, δώσαμε ρεαλιστικές λύσεις για το ιδιωτικό χρέος και συνεχίζουμε, αλλά αυτά δεν είναι δεδομένα εάν αλλάξει η κυβέρνηση. Η Ν.Δ. θέλει ίσες ελαφρύνσεις για μεγαλοϊδιοκτήτες και κατόχους διαμερισμάτων πενηνταετίας, θεωρεί τις ρυθμίσεις οφειλών αντιαναπτυξιακές ευθυγραμμιζόμενη με… διάφορους στο εξωτερικό».

Ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ενόψει της παρουσίασης την επόμενη εβδομάδα του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, το οποίο θα περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων σε θέματα οικονομικής πολιτικής, ότι «τις λεπτομέρειες θα τις μάθουμε από τον πρωθυπουργό», αλλά παράλληλα προϊδέασε για το περιεχόμενο θυμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός, συνεπής σε αυτά που έχει πει στη ΔΕΘ από τον Σεπτέμβριο του 2018, προχωράει σε ανάλυση των μέτρων κοινωνικής ωφέλειας, που βήμα-βήμα, μόλις δημιουργείται ο αντίστοιχος δημοσιονομικός χώρος, επιστρέφουν στην κοινωνία ως μέτρα κοινωνικής ωφέλειας, όχι με τη λογική που τα χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση».

Έτσι, θα περιλαμβάνονται «μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης, αναπτυξιακής πολιτικής, ενίσχυσης της εργασίας, όλο αυτό το πακέτο μέτρων που χρειάζονται για το επόμενο βήμα» όπως είπε.

Τόνισε παράλληλα ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση, τα οποία δεν έχουν προβληθεί όπως έπρεπε.

(ΠΗΓΗ : http://www.avgi.gr/article/10811/9942460/-tipote-den-einai-dedomeno-apo-osa-kataktesame-gia-chree-kai-phorologia-#  )