Τώρα! “Τρίζει” η καρέκλα του Αβραμόπουλου, ο Γιούνκερ θα του “συστήσει” να παραιτηθεί αν την Τετάρτη παραπεμφθεί για τη Novartis

Η ψηφοφορία της Τετάρτης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια της παρουσίας του Δημ Αβραμόπουλου στο Συμβούλιο Ευρωπαίων Επιτρόπων…

Σύμφωνα με τη στήλη «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου, την Πέμπτη και αναλόγως με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συσκεφθεί με τους έμπιστούς του Επιτρόπους και θα αποφασίσει για την τύχη του κ. Αβραμόπουλου. Ήδη ο κ. Γιούνκερ είναι υπέρμαχος της άποψης, ότι εφόσον εμπλέκεται το όνομα του Έλληνα Επιτρόπου στο σκάνδαλο της Novartis, θα πρέπει να αφιερωθεί αποκλειστικά με την υπεράσπιση του εαυτού του.

Η Πέμπτη θα είναι κρίσιμη μέρα για το ευρωπαϊκό μέλλον του κ. Αβραμόπουλου, αφού αν παραπεμθεί στην προνακριτική δεν αποκλείεται να “υποχρεωθεί” σε παραίτηση από τη θέση του Επιτρόπου. Άλλωστε κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με ένα Μαλτέζο Επίτροπο επί προεδρίας Μπαρόζο.

(ΠΗΓΗ : http://thefaq.gr/tora-trizi-i-karekla-tou-avramopoulou-o-gioungker-tha-tou-systisi-na-paretithi-an-tin-tetarti-parapemfthi-gia-ti-novartis/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *