Τ. Αλεξιάδης: Τα μέτρα που φέρνει η ΝΔ ωφελούν μόνο τους πλούσιους

Χωρίς έσοδα ένα κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές του δαπάνες π.χ. σχολεία, νοσοκομεία κ.ά. τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος επισήμανε πως όλοι είναι σύμφωνοι στη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών εντούτοις δεν είναι αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για τις απροσδιόριστες εξαγγελίες που πάντα κρύβουν κάτι από πίσω και τόνισε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει αλλά δεν είμαστε και εμείς χαζοί, τα αποκαλύπτουμε αυτά, ότι αρκετά από τα μέτρα που φέρνει επόμενο χρονικό διάστημα, που έχει εξαγγείλει και θα φέρει ωφελούν μόνο τους πλούσιους».

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι η μείωση του ανώτερου συντελεστή στη φορολογία εισοδήματος που ήταν 45% και έχουν εξαγγείλει από τη ΝΔ ότι θα μειώσουν σε 42% ή σε 40% ωφελεί τους πολύ πλούσιους. Την ίδια στιγμή που, όπως εξήγησε, στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει συζήτηση – και όχι σε σοσιαλιστικές ή κομμουνιστικές χώρες – για αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη στη φορολογία εισοδήματος φορολογούνται τα εισοδήματα μας όλα όχι με έναν συντελεστή ξεκινούν με φορολογικές κλίμακες και επανέλαβε ότι από τη ΝΔ εξαγγέλλουν κάτι που ωφελεί μόνο τους πολύ πλούσιους.

(ΠΗΓΗ : https://www.stokokkino.gr/article/927/T.-Aleksiadhs:-Ta-metra-poy-fernei-h-ND-wfeloyn-mono-toys-ploysioys.html  )