Ψινάκης: Έναρξη της χρηματοδότησης των έργων από το ΕΣΠΑ

Ενθουσιασμένος έφυγε ο Ψινάκης μετά την  ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση  που είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μαραθώνα ,με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κο Παναγιώτη Κορκολή, στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 Ο κος Ψινάκης επισκέφτηκε τον κο Κορκολή ,προκειμένου να ενημερωθεί για τις νέες διαδικασίες ένταξης των δήμων στα χρηματοδοτικά προγράμματα ,και να συζητήσει για  την χρηματοδότηση του Τοπικού  Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα από το ΕΣΠΑ.

Η ομάδα εργασίας του κου Κορκολή, έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον Ηλία Ψινάκη , ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην συνεργασία του Δήμου με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ .Από το κλίμα που διαμορφώθηκε ,και μέσα από την συνεργασία που αναπτύχτηκε, ο Δήμαρχος αποχώρησε από το Υπουργείο «με γεμάτο το τσουβάλι» όπως ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Συγκεκριμένα ,ενώ ο Ηλίας Ψινάκης πήγε σε αυτή τη συνάντηση ,προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραιτήτους πόρους για τη υλοποίηση του Τοπικού Χωρικού σχεδίου για τον Δήμο Μαραθώνα, μέσα από την καλή διάθεση για συνεργασία  του κου Κορκολή ,γέμισε το «τσουβάλι» του με νέα προγράμματα που ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του πρότεινε ,τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στον Μαραθώνα.

Τα έργα που μπήκαν στην ατζέντα του Ηλία Ψινάκη και που μπορούν να χρηματοδοτηθούν άμεσα από το ΕΣΠΑ ,είναι σαφώς ο λόγος της επίσκεψης του ,το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο(Τ.Χ.Σ.) αλλά προστέθηκαν και τα αντιπλημμυρικά έργα, η ακτογραμμή ,η ανακαίνιση και αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων ,η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης καθώς και ανακαίνιση και ανάπλαση του παλαιού εργοστασίου της porcelana.

(ΠΗΓΗ : http://www.rpn.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%B1/65287/psinakhs-enarxh-ths-chrhmatodothshs-twn-ergwn-apo-to-espa)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *